ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гешев предлага създаване на екипи срещу шест вида престъпления

Прокуратура - избори 2022 - равносметка

Предложение за създаване на съвместни екипи за първоначален анализ и постоянен мониторинг на данните за шест категории престъпления е предложил главният прокурор Иван Гешев.

Това той е направил, като е изпратил писма до служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев. Това съобщиха от прокуратурата.

Причината за предложението на Иван Гешев е силно притеснителният ръст на престъпността. Престъпленията, за които прокуратурата иска да се работи съвместно с ДАНС и МВР, са организираната престъпност, корупцията по високите етажи на властта, битовата престъпност, трафикът и разпространението на наркотици, телефонните и интернет измами и нелегалната миграция.

В писмата си Иван Гешев настоява по възможно най-категоричен начин и в спешен порядък да се подобри координацията и взаимодействието между прокуратурата, МВР и ДАНС. Той допълва, че е в интерес на българските граждани всички междуличностни интереси да се загърбят и да се предприемат реални действия по запазването на сигурността им.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *