ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Гешев ще открие международна конференция срещу езика на омразата

Иван Гешев

Прокуратурата и Европейската еврейска асоциация съвместно организират Международна конференция на тема STOP HATE SPEECH, която ще се проведе на 5 и 6 декември в София. Kонференция ще бъде открита от главния прокурор Иван Гешев, a с приветствие към участниците ще се обърнат вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на правосъдието Крум Зарков, равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация, представители на изпълнителната и на съдебната власт.

С видеопослания към участниците във форума ще се обърнат Манфред Вебер – председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, Илхан Кючук, европейски депутат от Групата "Обнови Европа" и съпредседател на Европейските либерали, Адриан Васкес Лазара  – председател на Комисията по правни въпроси в ЕП. В събитието ще участват главни и върховни прокурори от страни от Европейския съюз и региона, висши духовници от различни вероизповедания, представители на държавни институции, на неправителствени организации, академичните среди, правозащитници, граждански активисти. 

Основната цел на конференцията е да създаде платформа за обмен на опит и добри практики, които да спомогнат за ефективно и навременно противодействие на ксенофобски, антисемитски и дискриминационни прояви, както и срещу подбуждането и извършването на престъпления от омраза. В рамките на двудневната конференция ще се проведе дискусия за защита правата на човека и зачитане на етническата и полова принадлежност.

Програмата на събитието е разпределена в три тематични панела: "Противодействие на престъпленията против вероизповеданията"; "Защита правата и свободите на гражданите – върховенство на правото – път към гарантиране на фундаменталните права на човека"; "Престъпления по дискриминационен мотив – необходимостта от мерки, гарантиращи правата на представителите на малцинствени групи".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *