ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гласуването на промени в ИК не отговаря на дневния ред на обществото

Парламент среща ПП и Български възход Стефан Янев

В условия на инфлация, в условия на ситуация, в която всеки е загрижен за утрешния ден, за плащането на сметките, в момента изместването на дневния ред по отношение на дебатите и гласуването по Изборния кодекс не отговарят, според нас, на дневния ред на обществото. Това каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев на брифинг на парламентарната група на коалицията в парламента. 

"Изместването на дебата от смисления диалог за съставяне на мнозинство и излъчване на редовно правителство като че ли подменя и очакванията на хората", каза Янев.

"Не е необходимо от парламентарна зала да даваме повод за нови разделителни линии в обществото, а напротив – да търсим начини и възможности за решаване на текущите проблеми", посочи лидерът на "Български възход".

Въпросите, свързани с енергетика, цената на живота, инфлацията и овладяване на мигрантската криза, са много по-важни, каза Янев. Той заяви, че коалицията "Български възход" ще извърши конкретни действия в посока търсене на практични решения в интерес на българските граждани.

"На 6 октомври т.г. Европейската комисия прие регламент, който се изразява в няколко основни стъпки – намаляване на консумацията на електрическа енергия, събиране на свръхпечалбите на всички производители и целевото им преразпределение приоритетно към домакинства, малък и среден бизнес", посочи Георги Самандов и допълни, че апелират за правилното прилагане на регламента.

По думите му действията на изпълнителната власт до момента са крайно пасивни.

"Диалогът и разговорите за съставяне на възможно мнозинство трябва да продължат и ако този парламент работи в следващите месеци и години, той ще има време да се справи и с Изборния кодекс", каза Стефан Янев в отговор на въпрос. Според него както бързането при връчването на мандат за съставяне на правителство, така и прекаленото бавене не е добра идея. 

Относно заявената от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" готовност с втория мандат да работят заедно за формирането на правителство на малцинството, Янев каза, че споделят принципа, че диалогът е в основата на каквито и да било споразумения. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *