ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Главният прокурор поиска имунитета на кандидат-депутат

Иван Гешев

Първо искане на главния прокурор Иван Гешев за снемане на имунитета на кандидат за депутат, хванат да шофира след употреба на метамфетамини автомобил с чужди номера. От прокуратурата не посочват нито имената му,  нито политическата сила, от която е издигнат, а само инициали. Случаят е от първия ден на предизборната кампания.

След разпити на свидетели и въозснова на изготвена съдебно-химикотоксикологична експертиза, прокурор от отдел „Специализиран“ към Софийската градска прокуратура е преценил, че срещу кандидат-депутата са събраните достатъчно доказателства за привличане му като обвиняем, уточняват от държавното обвинение.

Предложението за сваляне на имунитета е изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ към СГП във връзка с образувано на 2 септември т.г. досъдебно производство.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 2 септември, около 15.35 ч., в град Сливен, В. Г. е управлявал лек автомобил след употреба на високорисково наркотично вещество метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, поставени на управлявания от В. Г. автомобил, които табели били издадени за друго моторно превозно средство, съобщава СГП.

Извършени са разпити на свидетели, изготвена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, проведени са и други действия по разследването, приложени са писмени доказателствени материали.

В предложението на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В. Г. за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК.

Като кандидат за народен представител В. Г. е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК, се казва още в информацията.

Според slivenpress.bg хванатият мъж е водач на кандидат-депутатска листа за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Ставало дума за популярния в Сливен Веселин Георгиев-Лъва. Той води листата на партия "Атака" в 21-ви МИР-Сливен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *