ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Готови сме на разговори с всички

Мустафа Карадайъ

 "Днес е време за анализи и равносметки, трябва да признаем, че изборите за пореден път произведоха сходна конструкция на парламента, като народът никого не увласти да състави еднопартийно правителство.  Дори първите две парламентарни групи не правят мнозинство. Народът отново доказа, че е мъдър. Вместо противопоставяне народът предпостави диалог, съгласие, обединение и съединение. Уроците не са научени и поуките не са извлечени‘‘, заяви депутатът от Движението за права и свободи.

Той каза, че политическите партии и коалиции за пореден път не са представили адекватно предизборните си кампании, а за ги водели по модел на омраза, противопоставяне и разделение. От изявлението, което даде от трибуната на откриването на 48-то Народно събрание стана ясно, че Движението за права и свободи е на мнение, че основният белег на управляващите е липсата на диалог не само между партии и коалиции, но и между институциите, което пък води до разпад на българското общество.  Карадайъ бе категоричен, че за да се намери решение на кризата, трябва да има диалог.

Той обясни, че е много лесно да кажеш, че избирателите са ти отредили ред на опозиция, но всъщност не е така.. Всъщност те очакват от депутатите кризата да бъде овладяна и проблемите им решени. Мустафа Карадайъ допълни, че тази зима ще бъде тежка и ще донесе още повече криза в държавата с глад, студ и тъмнина.

 "Ние от ДПС сме честни и сме открити в поставянето на проблемите, готови сме на диалог, доказали сме ,че можем да мислим дългосрочно. Диалогът и ефективното общуване са път към стабилност. Ако политическите партии не си дадем сметка за това, рискуваме бъдещето на държавата си. Днешният ден е прекалено наситен с проблеми‘‘, заяви той.

Депутатът добави още, че е много важно в такъв момент на криза правителството да заработи с ясно заложени срокове. Обяви още, че от Движението за права и свободи ще подкрепят Евроатлантическото развитие на България. Карадайъ уточни, че е много важно за страната ни да отстоява позициите си: "Ние сме членове на НАТО и Европейския съюз и точка по въпроса‘‘.

 Той коментира още, че ДПС е била единствената партия, която през цялото 12-годишно управление на ГЕРБ е била в опозиция на партията. Мустафа Карадайъ допълни, че нещата не са се променили и, че те ще продължават да се борят срещу модела на ГЕРБ. "Не искаме да сме с последните управлявали, които доведоха страната до икономически срив, репресивна политика и, които мачкаха нашите избиратели. Следващите престъпваха закони и правила, рушиха демокрацията, реставрираха спомени от отминали времена. Направиха ни длъжници за вечни времена. Можем да сме жертви, но няма да го правим. Политиката е изпитание и избор на целия народ. Народът иска да положим всички усилия за съставяне на редовен кабинет с ясни задачи без реваншизъм и разделение. Ние поставяме като основен приоритет грижата за нашите граждани и сме готови на разговори с всички.  

 Карадайъ завърши своето изявление с това, че ролята на президента Румен Радев е изключително важна в момента. По думите му, Радев трябва да обедини партиите и коалициите и да търси възможности за парламентарно мнозинство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *