ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гълъб Донев с призив да не се говори за “българска следа”

Президентство служебно правителство Румен Радев Гълъб Донев

"България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост. Няма и такова обвинение, отправено официално от руската страна."

Това коментира служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти след участието си в Националното съвещание на МВР. Той помоли всички медии да коментират въпроса с голяма отговорност, тъй като тази тема носи рискове за националната сигурност на страната.

Служебният премиер подчерта, че използването на словосъчетанието "българска следа‘‘, което използват медиите, предполага съучастие.

"Още в неделя вечер разпоредих на ДАНС да започне проверка за маршрута на камиона, вследствие от публикации от медиите, че маршрутът на камиона се свързва с България‘‘, добави Донев.

На въпрос дали наистина страната ни няма никакво участие във взрива от 8 октомври, Гълъб Донев отговори, че в момента се изяснява дали в действителност камионът е преминал през държавата ни. Той обясни, че прокуратурата е уведомена за проверката, която извършва ДАНС, както и че резултатите ще бъдат предоставени на компетентните органи.

"През държавата ни преминават изключително много камиони, така че е важно да се изчака как ще приключат проверките", обясни служебният министър-председател.

Попитан как ще коментира, че руският президент Владимир Путин е замесил България във взрива, Гълъб Донев отрече това да е вярно. Той обясни, че България единствено се свързва като точка, през която камионът просто е преминал и нищо повече.

"Това са само публикации в медиите. Официална атака срещу България от руска страна няма‘‘ – категоричен бе Донев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *