ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гълъб Донев за бюджета за 2023 г.: Време е за вразумяване

Министерски съвет Гълъб Донев

Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство – как Гълъб Донев прави бюджет перо по перо.

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на извънредното заседание на Министерски съвет, посветено на бюджета за 2023 година.  

"Трябва да внесем окончателна яснота по мнението на служебното правителство за бюджета за 2023 година. По темата има различни спекулации и различни становища. За бюджета за 2023 говори се говори и с метафори, не винаги успешни. Колегите от министерство на финансите са разработили няколко сценария по темата. Правителството се спря на варианта за удължаване на бюджета. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става въпрос за бюджета на държавата. Управленската философия на едно редовно правителство, излъчено от парламентарно мнозинство, намира израз точно в държавния бюджет. Служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага свои идеи и политики в интерес на българите", добави той. 

"Имаме основателни опасания, че във фрагментирания парламент обсъждането на бюджета може да се превърне в поле за предизборна борба. Цената на подобна безотговорност ще е непосилна за нас като общество. Последците ще са непосредствени дългосрочни във финансов и икономически план. Голямата ми надежда е, че обсъждането на бюджета няма да затъне в дълга парламентарна процедура", завърши Донев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *