ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Хартиената коалиция обезумя, извършва преврат на демокрацията

Парламент Кирил Петков

Хартиената коалиция обезумя. Те решиха да отменят машинното гласуване. По време на местните избори се крадат най-много гласове чрез недействителни гласове, видяхме го през 2015 г. Вкарват някакви броячки на ДПС. Пълен хаос е. Явно голямата цел са местните избори. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред БТВ.

„Затова излязохме от зала. Не можем да сме част от това“, подчерта той.

„Другото безумие от днес бе да се вкара хартиената бюлетина. Няма да им дадем лесно да се случи това престъпление и то пред очите ни. В момента се случва един преврат на демокрацията. Когато откраднат изборите се отива и към кражбата на данъците“, предупреди Петков.

„Те решиха да няма и разискване. Тази цензора на дебата е възмутителна и брутална. Надявам се, че нашата битка няма да е само в парламента. В момента в залата има 73 човека, които явно казват, че няма да са част от кражбата на вота и хората и е добре това да се види“, подчерта Петков.

„Няма как този парламент да работи с антикорупционно правителство на малцинството. Ние ще продължим да се борим“, каза още той.

"Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува, без да попълни бюлетина с химикалка", каза в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

По думите му машинното гласуване е било убито.

„Машините, които ползвахме към момента, ще бъдат изхвърлени. Те повече няма да бъдат ползвани, освен ако няма извънредни избори преди местния вот. Минаваме на изцяло ръчно гласуване, може би с броячки”, посочи още той.

"Нищо лошо не се е случило. Ще гласуваме така, както обявихме и обещахме – всеки български гражданин ще може да избира дали да гласува с хартия, дали с машина", обяви пред БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод гласуваните промени в Изборния кодекс. 

"Изпълнихме всичките си обещания. Заявленията, които трябва да се подадат, за да се открие избирателна секция в чужбина, остават 40 на брой. Остана и район "Чужбина". Гласуването на машина ще се качва на флашка и ще се проверява в ЦИК", добави тя. 

"Наблюдавахме една много истерична реакция на колегите от "Продължаваме промяната" и те въобще не слушаха какво се чете, като текстве в закона. Няма абсолютно нищо, което да е излязло извън обхвата на закона. Това, което правят от ПП, е да нагнетяват напрежението. Те говорят, че се връща хартиената бюлетина, но тя никога не си е тръгвала, защото в секциите с под 300 избиратели се гласува с бюлетина. Нищо не се е случило освен това, че даваме право на избор на българските граждани как да гласуват и защитаваме демокрацията. При един спокоен тон и дебат могат да се обсъдят всички текстове, но най-вероятно ще видим нова истерична реакция от ПП", завърши тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *