ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Хора от цяла Европа са каналджии у нас, има изключителна агресия на мигранти

Увеличават се хората от цяла Европа, които се занимават с каналджийство на територията на България. Това обяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той заяви, че най-малко са случаите с ефективни присъди, като това са под 5 процента от внесените обвинителни актове.

Пробация и глоба са най-честите присъди, които получават заловените за каналджийство у нас. От началото на годината до момента са установени над 2 600 опита за превеждане на лица през границата на България.

"Сред тях има дори италиански граждани, има на Полша – има граждани на държави, които е учудващо, че се занимават с този род престъпления на нашата територия. Това го отдаваме действително на ниските санкции, на обстоятелствата, че не всички деяния са криминализирани, които осъществяват елементите на тази дейност. Внесли сме предложения, както знаете, за законодателни изменения в тази насока", коментира Иван Демерджиев.

Министърът на вътрешните работи също така отрече български гранични служители да са стреляли по мигранти. Припомняме, че според материал на "Скай нюз", изстрел, при който е ранен сирийски нелегален мигрант, е бил произведен на българска територия на 3 октомври.

В кулоарите на парламента Демерджиев каза още, че смесена българо-турска комисия разследва инцидента, а турската страна е предоставила данни.

"Да, не е вярно твърдението. Смесена българо-турска комисия разследва този инцидент още от първи октомври, имаше такива оплаквания и твърдения – турската страна веднага ни ги предостави като данни, изпратили сме екип, тече разследване. Включително, доколкото ми е известно, такова разследване тече и в прокуратурата. Искам да обърна внимание обаче, че нашите гранични полицаи, включително и в този случай, са подложени на изключителна агресия", подчерта вътрешният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *