ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Христо Иванов не вижда възможност за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ

Христо Иванов

При преговори за правителство "Демократична България" ще се ръководи от три приоритета – сигурност и модернизиране на отбраната, съдебна реформа и политика на икономически растеж, обяви съпредседателят на формацията Христо Иванов. Той обаче потвърди, че не вижда възможност за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ.

"Въпросът е ние да можем да имаме доверие, че те ще бъдат реализирани. От тази гледна точка не виждам как ние бихме могли да подкрепим управление с първия мандат на ГЕРБ. Ако искат подкрепа на "Демократична България", изобщо някакви възможности за работа с нас съвместна, ще трябва да се мине през момента на истината по отношение на главния прокурор Гешев. Ние от това няма да отстъпваме", каза той.

Според Христо Иванов гласуването за председател на НС ще бъде знаково за формирането на парламентарни мнозинства и решението е политическо.

Кандидатите за председател на новото НС вече официално са четирима – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от ПП, Кристиян Вигенин от БСП, и Петър Петров от "Възраждане". 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *