ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Христо Иванов: Трябва правителство на реформите, а не на реванша

ДБ

"Очевидно е, че избори през март са много по-добри, отколкото избори през февруари, но трябва да се положат усилия да има правителство, което да бъде кабинет на реформите, а не на реванша."

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след срещата при президента.

"Не виждам нищо да е очевидно по отношение на онова, което ще се случи с третия мандат. Нека не бързаме пред вятъра. Ще коментираме възможни отношения около третия мандат, когато дойде времето. Да видим какво ще се случи с първия мандат и дали ГЕРБ ще формира коалиция на реванша още тогава. Ако това не стане, нека видим дали с втория мандат може да се състави управление на реформите", посочи Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" предложи да се състави кабинет с мандата на "Продължаваме промяната", в коалиция с ДБ и с подкрепата на ГЕРБ, но без партията на Бойко Борисов реално да участва във властта.

"Съставянето на правителство ще е трудно – не по-малко от три политически сили са нужни, за да е стабилно. Но са нужни приоритети и конструкция, която да увери хората, че това не е безпринципна сбирка", посочи още той. Също така обясни, че тогава вече ще е ключов диалогът и търсенето на форми на сътрудничество.

Христо Иванов отново изброи трите приоритета на ДБ – съдебна реформа, сигурност и разумен икономически курс, при който основната грижа са най-уязвимите хора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *