ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Хванаха осем дрогирани и 23-ма пияни шофьори

пътна полиция

В рамките на изминалия ден полицията установи 23 шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол. 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем – с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотици или техни аналози са засечени да шофират осем човека, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От МВР оповестиха, че в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата през изминалото денонощие са проверени 9549 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 111 водачи и пътници. Съставени са 2688 фиша и 592 акта за установени административни нарушения. 

По метода „линеен контрол“ са проверени 2495 моторни превозни средства и 2745 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 595 фиша и 171 акта. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Един водач е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

От днес няколко институции започват ежегодната акция “Зима”. Тя ще продължи през целия ноември, обяви заместник- директорът на националната полиция Борислав Муеров. Целта е да бъдат подготвени всички превозни средства за зимата. Освен това пешеходците също трябва да бъдат по-внимателни, защото тъмната част на денонощието е по-голяма, а пътищата стават хлъзгави, обясни той. Пътна полиция ще следи за светлини, гуми и отразителни знаци.

Акцията ще бъде на три етапа. Първият е до 10 ноември. Ще бъдат проверявани регистрации и светлини на автомобили, каруци, тротинетки и велосипеди, каза началникът на "Пътна полиция" Калоян Драганов. Той припомни, че в тъмната част на денонощието всички колоездачи и управляващите тротинетки трябва да са с жилетки.

Втората десетдневка е насочена към правата на пешеходците. Пътната полиция ще следи за правилно пресичане и отнемане на предимство. От 21-ви до 30 ноември започва контрол за техническото състояние на превозните средства и фаровете, каза Драганов.

Oт 15 ноември всички без зимни гуми или такива с грайфер под четири мм ще бъдат глобявани. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *