ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Янев: Бихме разговаряли с всички партии, нямаме червени линии

стефан янев

Благодаря на всички партии от коалицията и на всички наши симпатизанти и на хората, които са ни подкрепили, заяви пред журналисти председателят на партия „Български възход“ Стефан Янев, след като стана известно, че формацията има реални шансове да влезе в парламента..

Казал съм предварително, че ние не очертаваме червени линии, с изключение може би само на една, това е именно реализацията на българските национални интереси. И от тази гледна точка бихме разговаряли с всички партии в търсене на решение, в търсене на формула за съставяне на правителство, каквото смятам, че е необходимо на България в предстоящия зимен сезон и в перспектива поне от една година.

На въпрос има ли партии, чието разбиране за българския национален интерес съвпада най-много с разбирането на „Български възход“, Янев отговори: „Има такива партии, но в крайна сметка ние минахме през една кампания, в която до голяма степен липсваше политически дебат. Липсваше ясно разграничаване на идеи по отношение на отделните политики, така че ми е малко трудно в момента да отговоря еднозначно. Затова, защото кампанията мина прекалено вяло и без акценти в политическото говорене. Така че нека оставим този разговор за след реалните разговори, които ще започнат в парламента“.

На въпрос дали би работил по-скоро с ГЕРБ, или по-скоро с ПП за съставяне на правителство, Янев отговори: „Тези две партии през кампанията се нападаха непрекъснато и кой какви ценности изповядва, какви политики, какви решения на българския народ предлага, не се разбра, а по-скоро бяха заети с търсенето на конфронтационни линии между тях. От тази гледна точка е много важно оттук нататък, от утре какъв ще бъде диалогът и какви решения ще се предлагат за бъдещето на България“.

Ние сме удовлетворени от резултата от изборите, независимо дали влизаме или не влизаме в парламента, подчерта отново Янев. Ако не влезем в парламента, основната задача на „Български възход“ ще е да изгради своите структури и да е готова за следващите избори и в часност за местните избори, които ще бъдат след около една година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *