ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Явор Гечев ще отчете как върви осигуряването на дърва за огрев

Министерство на земеделието

В рамките на днешния ден, 15 ноември, министърът на земеделието Явор Гечев ще даде информация за осигуряването на дърва за огрев. Голяма част от домакинствата, които се отопляват на дърва, все още не са успели да си осигурят нужните количества за предстоящия зимен сезон.

Според статистиката в България на годишна база се отсичат близо 7 милиона кубически метра дървесина, около 3 милиона от тях се изгарят в печките.

През 2022 г. заради скока в цените на останалите енергоносители и заради газовата криза много домакинства се пренасочиха към отопление с дърва и още в началото на управлението си служебното правителство отчете, че тази година у нас са добити 350 000 кубика дърва повече в сравнение с предходната. На места, изплашени от икономическата несигурност, семействата започнаха да се презапасяват, което предизвика недостиг на пазара, а цените на дървата за огрев започнаха да растат.

Днес се очаква агроведомството да предостави информация с какви темпове осигуряват дърва за огрев предвид застудяването. В брифинга ще се включат и директорите на шестте държавни горски предприятия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *