ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Идеята на ДБ за ротационно председателство не бе приета

Откриване на 48 Народно събрание Парламент Христо Иванов

След като доверието не може да се събере в една личност, то тогава нека властта да бъде разпределена. Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов вариант. Ние предложихме различни версии на ротационно председателство на НС, но това не беше прието", заяви в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От думите му стана ясно, че ще се изслушат правилата и ако по тях има някакви предложения, те ще бъдат обсъдени публично. "След като не може в една личност да се събере доверието в толкова разпарчетосан парламент, то да се разпредели упражняването на властта. Това не се възприе като база за консенсус. Затова влизаме в зала и всеки прави номинации отначало. Не е обсъждано ново удължаване на пленарното заседание", заяви още Иванов.

 Вече втори ден депутатите не могат да си изберат титулярен председател. "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС оттеглиха кандидатурите си, така че в "маратона" с предизвестен (засега) край, остават другите трима кандидати – Петър Петров ("Възраждане"), Йордан Цонев (ДПС) и Кристиян Вигенин – "БСП за България".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *