ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Имаме съмнения за фалшифициране на последните избори

Корнелия Нинова

„Продължаваме промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане. Това обяви по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. По нейните думи партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки.

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, а от "Продължаваме промяната" не са си взели поуки и поставят ултиматуми и условия – искат оттегляне на промените в Изборния кодекс.

„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Петков, но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете". Това стана в залата на Народното събрание. Дойде пред нас и го заяви”, допълни лидерът на левицата.

Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани.

"Имаме съмнения за фалшифициране на последните избори и се надявам органите и прокуратурата да се самосезират", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Показахме разминавания между протокола от машината и протокола от преброяване на разписките. Разликите са от по 5-6 гласа, но си представете какъв е общият резултат при 12 000 секции", посочи Нинова.

„ЦИК трябваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП. 

Досега преговори за правителство с партията на Кирил Петков и Асен Василев не са водени. Нинова посочи, че все пак имало надежди за кабинет.

Нинова коментира още, че левицата среща подкрепа сред някои депутати относно предложенията им, които са ориентирани в борбата с инфлацията.

"Във вторник ще разгледаме бюджета за 2023 година. Ние имаме предложения за повишаване на доходите, борба с инфлацията и овладяване на цените. Искаме минималната работна заплата да стане 850 лева, предложили сме два варианта за преизчисляване на пенсиите и младежка политика за млади семейства", заяви лидерът на БСП. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *