ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Интерпол пусна своя метавселена

метавселена

Интерпол пое по пътя на Зукърбърг и сътвори своя метавселена. Тя вече е в облачната платформа на институцията и се използва както от нейни служители, така и от представители на други служби. По информация на The Register  Interpol Metaverse е 3D модел на централата на организацията в Лион. Тя може да се "посети" с очила за виртуална реалност, като в нея потребителите могат да взаимодействат помежду си чрез аватари.

Засега метавселената се използва за срещи и разговори между хора на големи физически разстояние помежду си, както и за обучения. Това включва както стандартни обучения, така и специфични за метавселените.

"Метавселената има потенциала да промени всеки аспект на живота ни и това ще има огромни последствия за полицията. За да можем да разберем метавселената, трябва да я изпитаме", казва Мадан Оберой, директор технологии и иновации на Интерпол.

Организацията не навлиза в подробности какви обучения прави с метавселената си освен стандартното обяснение – обучения, работа от разстояние, събиране и описване на доказателства от местопрестъпления. Според The Register тя намеква, че се експериментира с различни нови методи и техники, както и виртуални полицаи и агенти, които да са по-добре подготвени за възхода на метавселените и неизбежното им използване и от престъпници.

Оберой допълва, че чрез тестовете Интерпол ще може да идентифицира по-добре рисковете на метавселената, както и да помогне за изготвянето на предложения за регулацията им. Добре е правилата да се изготвят преди метавселените и криминалните пазари в тях да се формират и воденето на тези разговори сега, ще позволи създаването на ефективен отговор, казва Оберой.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *