ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Йотова: Партиите като че ли не желаят да има правителство

Избори 2ри октомври 2022  Илиана Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че политическите партии, които ще бъдат част от следващия парламент, не търсят диалог, а по-скоро се подготвят за нови избори. Според нея това ще задълбочи проблемите на хората и на бизнеса и ще увеличи недоверието в политическата класа. Йотова заяви това в Сандански, където бе гост на медицински форум. "Важно е идната седмица парламентът да бъде конституиран и да заработи час по-скоро, а повече от наложително е да се намери парламентарно мнозинство, което да излъчи редовен кабинет. Чакат около 21-22 закона, без които няма да получим европейското финансиране. Това е голяма отговорност и тя е отговорност на новите народни представители. Затова се надявам на този разум", посочи Йотова, но уточни, че оптимизмът става все по-крехък от посланията, които излъчват политическите лидери. "За съжаление, във вчерашния ден от дискусиите, които виждам на най-високо ниво от председатели на парламентарни формации, не чух нито един от тях да каже: "Ние искаме да управляваме с вас". Всъщност парламентарните партии ни оставиха впечатление на нас, българските граждани, че не желаят да правят правителство", счита тя.

"В една демократична ситуация отиваме на избори, което би било най-лошият вариант според мен. Служебният кабинет ще продължава да изпълнява задачите си така, както ги е правил досега, колкото и трудно да е това, но ако някой си мисли, че ще направи следващата си предизборна кампания на гърба на служебния кабинет, това не означава, че например е виновен президентът или, че те са против служебния кабинет. Такива политици са срещу българския народ", смята вицепрезидентът. 

Според нея няма опасност България да бъде въвлечена в дипломатически скандал заради отказа украинският президент Володимир Зеленски да говори на учредителното заседание на Народното събрание. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *