ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ивайло Мирчев: ГЕРБ да бъдат държани далеч от властта

Ивайло Мирчев

"С втория мандат най-логично е да направим коалиция с "Продължаваме промяната". Тяхно право е да излъчат кандидат за премиер". Това коментира за bTV народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Според него е възможно да има правителство на малцинството между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Добави още, че различията на парламентарната му група с БСП стават все по-големи.

"Млякото е 5 лева. И да чакаме да стане 10 лева и тогава да решим да отидем на нови избори, не мисля, че хората очакват това от нас", заяви Ивайло Мирчев. Той добави, че е възможно депутатът от БСП Румен Гечев да е бил в правителство, в което цената на млякото да е била двойна, но от "Демократична България" не смятат да допуснат това нещо да се повтори. Той коментира, че могат да бъдат в правителство с "Продължаваме промяната" и да получат подкрепа от други политически сили по приоритети, които са важни и за тях.

Ивайло Мирчев бе категоричен, че от ДБ няма да подкрепят ГЕРБ-СДС, защото през последните 12 години всички са разбрали "какво им е управлението". Добави, че партията на ГЕРБ трябва да бъде държана възможно най-далеч от властта.

Депутатът коментира и темата за местните избори като заяви, че не е чул от ДБ заявка, че ще подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за кмет. Също така добави, че с него са единомишленици, но за да се стигне до отговор на въпроса кой ще е кандидат за кмет на София, трябва да се изговорят доста теми. Мирчев уточни, че решението за местните избори трябва да се вземе като общо мнение на коалицията. Той обаче предложи ДБ да се яви на тях заедно с "Продължаваме промяната".

Народният представител коментира и темата с изтребителите като заяви, че при тях не е важно на колко години са, а какъв летателен ресурс им остава. Той уточни, че МиГ-29 е внесен в България през 1988 година. Ето защо по думите му на тези самолети не можем да летим, не можем и да ги държим в готовност.

В същото време поясни, че можем да използваме F-16, за които преди дни се появи информация, че Нидерландия е готова да ни ги дари, ако страната ни предостави досегашните си самолети съветско производство на Украйна.

Това може да продължи, докато дойдат нови изтребители, коментира Ивайло Мирчев и поясни, че информацията за дарението е била публикувана в нидерландски медии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *