ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Иван Демерджиев: Шенген не струва достойнството на полицаите ни

Иван Демерджиев

По повод вчерашното решение на правителството на Нидерландия, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, за разлика от Румъния и Хърватия, вицепремиерът по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев публикува позицията на сайта на министерството си.

В нея се казва:

"Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си.

Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски граждани, в това число и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, въпреки засиления миграционен натиск – 4 пъти по-висок от миналогодишния.  Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят сигурността на Съюза.

Изключително обидни са внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата.

Усилията ни не заслужават пренебрежение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до минимум вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена.

През последните месеци страната ни положи изключителни усилия, за да отговори на всички изисквания на европейските ни партньори. Страната ни успешно премина през две последователни проверки под ръководството на Европейската комисия. И двете приключиха с доклади, които категорично посочват, че страната ни отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство.

В замяна, вместо европейска солидарност, получаваме пренебрежение и дискриминация.

Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!" – завършва емоционално вътрешният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *