ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Изчезнали са милиарди след срива на криптоборсата FTX

фтх

Криптосветът преживява невиждана досега криза, като причина за това е сривът на криптоборсата FTX.  Оказва се, че липсват криптовалути за милиарди долари, като адвокатите на FTX твърдят, че голяма част от парите са откраднати от хакери. 

Както е известно, на 11 ноември т.г. борсата подаде документи за банкрут. Това стана след като портфейлът на FTX се оказа почти празен и не можеше да покрие тегленията.

В първото явяване на адвокатите пред съда тази седмица те са заявили, че голяма част от парите липсват, тъй като са откраднати от профилите и сметките на потребителите. Това в прав текст означава, че има голяма вероятност  хората да не си получат вложенията обратно.

Сред загубилите средства са фондове и други борси, както и инвеститори, които са завели дело срещу компанията. "Тази компания е била ръководена от неопитни, невнимателно и потенциално лично компрометирани хора. Това е един от най-внезапните и сложни сривове на компания в корпоративната история на Америка", казва Джеймс Бромли, един от адвокатите на ищците.

FTX твърди, че вече са подадени над 100 000 заявки за теглене на средства и очаква те да стигнат надхвърлят 1 млн. след обявяването на банкрута. Компанията казва, че не ѝ достигат милиарди долари, за да покрие тегленията. Точната сума все още не е ясна, но според прогнози варира между 1 млрд. и 3 млрд. долара.

Съдът разреши на FTX да скрие имената и адресите на клиентите си, което обикновено е нетипично и тези данни са публични. Адвокатите на FTX се мотивират, че това е временна мярка, за да се защитят профилите на клиентите от потенциални допълнителни кражби.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *