ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Изправени сме пред конституционна криза, ако не се избере председател на НС

Откриване на парламента

"България е изправена пред конституционна криза, ако не се стигне до избор на председател на Народното събрание", заяви в кулоарите на парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ, председател на парламентарната група. На въпрос как би трябвало да се излезе от тази спирала, тя отговори:

"Единствено и само с думите на господин Рашидов в началото, мислете, колеги – ако този сблъсък на бившите управляващи с, отново казвам – спечелилата изборите партия, която следва всички правила на парламентаризма и демокрацията да излъчи председател, то доникъде няма да стигнем“.

Атанасова определи настоящия парламента като "все по-обречен".

"​Конституцията е ясна, че на първото заседание се избира председател. Открива най-възрастният и заседанието завършва с избор на председател. Това казва Конституцията", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Конституцията е ясна, че трябва да са гласували повече от половината присъстващи. Ако не се случи това, продължаваме до избор….", допълни тя.

"Това означава конституционна криза. Това означава, че никой не се съобразява с хилядите български граждани, които са излъчили първата политическа сила. Ние никога не сме постъпвали по подобен начин. Принципът е спечелилата изборите партия излъчва председателят на НС“, коментира още Атанасова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *