ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кабинетът разписа още 187 млн. лева за МВР, отбрана и здраве

Министерски съвет

Министерският съвет прие допълнителни разходи в размер на 187 млн. лева, които са свързани с работата на три министерства за 2022 година – на вътрешните работи, на здравеопазването и на отбраната.

На МВР парите ще са за изплащане на минимални диференцирани размери на средствата за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност в размер на 3 220 000 лева.

Средствата са необходими за подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на курсантите от Академията на Министерството на вътрешните работи.

Министерският съвет прие проект на Постановление за възстановяване на средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година и Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година в размер на 3 600 000 лева за продължаване на кампанията за поставяне на ваксини срещу COVID-19.

Одобряването на допълнителни разходи по бюджета на M3 за 2022 година ще осигурят устойчиво финансиране на дейността на имунизационните кабинети на РЗИ.

Съгласно друго правителствено постановление се одобряват допълнителни разходи в размер на 9 800 000 лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за осигуряване на подкрепа за три месеца на служители в центровете за спешна медицинска помощ, пряко ангажирани с дейности по предотвратяване разпространението на COVID- 19 и други заразни болести с епидемичен потенциал на разпространение. Допълнителните разходи ще бъдат осигурени за сметка на предвидените по централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ средства.

Министерският съвет прие също Постановление за възстановяване на средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година, както и Постановление, с което се одобряват допълнителни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 40 150 000 лева.

Средствата са за предоставяне на допълнителен трансфер на Националната здравноосигурителна каса за финансиране на дейности във връзка с лечението на лица до и над 18-годишна възраст.

Правителството отпусна и 14 768 229 лева за осигуряване на дейности по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта”, чиято цел е да подпомогне формирането на умения за екипна работа чрез участието в колективни спортове и изкуства.

Средствата могат да се използват за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна техника, декори, екипировка на учениците, спортни уреди и пособия.

Отпуснатите средствата са 50 процента от одобрените суми за 1 175 общински, държавни и частни училища. Останалите до 50% ще бъдат предоставени след представяне на справки за извършените разходи до края на учебната 2022/2023 година.

Министерският съвет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 година – 109 641 880 лева за сметка на планираните финансови средства за придобиване, модернизация, поддръжка и ремонт на въоръжение, техника, боеприпаси и осигуряване на експлоатацията на самолети МиГ-29.

В рамките на днешното правителствено заседание беше одобрено и решение за приемане на проект за инвестиционен разход „Придобиване на зенитно-управляеми ракети VL MICA за зенитен комплекс MICA на многофункционалните модулни патрулни кораби”. В документът  са представени необходимостта от придобиване на ракетните боеприпаси VL MICA и прогнозните финансови средства, необходими за реализация на проекта.

С реализацията на проекта ще се осигури боеспособността на новопридобиваните кораби и ефективното им използване в национален и съюзен формат. Това ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

Министерският съвет прие и Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната за 2022 година.

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи в размер до 9 900 000 лева за финансово обезпечаване на дейностите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната в условията на засилен миграционен натиск.

Борислава Кирилова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *