ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кадрови промени в Министерството на отбраната

Министерство на отбраната

Министерският съвет прие предложението на президента Румен Радев за издаване на указ, с който полковник Станимир Йорданов да бъде назначен на длъжност „Директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Министерството на отбраната. Освен това той е предложен да бъде удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“ от 1-ви октомври 2022 година.

Същевременно правителството предлага бригаден генерал Емил Шошев да бъде освободен от длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ и от военна служба, считано от 03.10.2022 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.

Кабинетът прави предложение и за рокада – бригаден генерал Васил Събински ще бъде освободен от длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“, след което от 3-и октомври ще бъде назначен на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи” в Министерството на отбраната.

Отново от 3-и октомври полковник Димитър Хлебаров е предложен за назначаване на длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“, и за удостояване с висше военно звание „бригаден генерал“.

Борислава Кирилова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *