ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кьовеши благодари за сградата на европрокурорите

кьовеши

Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна днес с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в Люксембург, съобщиха от правосъдното министерство. Двамата обсъдиха необходимите подобрения както на европейско равнище, така и в националните законодателства, които да улеснят дейността на Европейската прокуратура в държавите членки.

Европейският главен прокурор благодари на българското правителство за ефективната подкрепа за бързото предоставяне на самостоятелна сграда в София. Припомняме, че преди дни служебното правителство реши окончателно да даде сградата на ул."Г. С. Раковски" 134 в София на европейските прокурори. Поставен беше и въпросът за успешното завършване на процедурата за подбор на още шест европейски делегирани прокурори, тъй като натовареността на действащите в България делегирани прокурори е много висока.

По-рано през деня Зарков и Кьовеши участваха в заседание на Съвета на ЕС по правосъдие, на който бяха обсъдени и високо оценени резултатите от първата година на действие на Европейската прокуратура и беше поставен въпросът за евентуално разширяване на нейната компетентност в случаи на нарушаване санкции, наложени от Европейския съюз.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *