ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кирил Петков и Бойко Борисов не се явиха по дело за клевета

Бойко Борисов

Двете страни по делото за клевета, заведено от бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, отсъстваха днес на заседанието. Нито Петков, нито Борисов се явиха на делото, което е във връзка с изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев са получавали комисионни от договори за доставка на газ.

Адвокатът на Борисов, Менко Менков опроверга информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион за клевета срещу Бойко Борисов заради твърденията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от договори за газови доставки през посредници. Както е известно, съпредседателят на ПП обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ за клевета, като искът е за половин милион лева.

Според Менков обаче, таксата, платена от Кирил Петков по иска е 12 лева. Ако искът беше за 500 000 би трябвало платената такса да е 20 000 лв и делото да се гледа в градския съд, а не в районния, заяви Менков. Той нарече казаното от Петков за размера на иска ПР-ход. Според Менко Менков това дело е опит да бъде затворена устата на лидера на ГЕРБ като политически опонент.

На заседанието стана ясно, че макар в предварителните си изявления Кирил Петков да обяви, че гражданският му иск е за половин милион лева, всъщност искът е частичен – за 10 000 лева, с възможност, ако бъде удовлетворен, да се претендира цялата сума до 500 000 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *