ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кирил Петков: Ще изправим Бойко Борисов пред съда

Кирил  Петков

Разбирам, че Европейската народна партия, в която членуват евродепутатите на ГЕРБ, е настояла Европейският парламент да обсъди утре ареста на Борисов през март тази година. Няма да коментирам дали е нормално европейските институции да бъдат намесвани в предизборната кампания в България, нито ще коментирам отчаяния ход на Борисов да прибегне до ЕНП, за да изчисти репутацията си пред милионите граждани в България, разочаровани от неговото управление. Но ще заявя много ясно: твърдо сме решени да изправим Бойко Борисов пред съда. Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Борисов управляваше България 12 години. Това са 12 години на безконтролност, корупция, схеми с пачки и кюлчета. Затова след 2 октомври искаме да реформираме Антикорупционната комисия, така че да преследва корумпираните и да тръгне по пътя на парите на Борисов. Това е единственият възможен път пред България, ако искаме да спрем да бъдем най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз. Дали Борисов в крайна сметка ще влезе в затвора? Сигурен съм в едно: това няма да се случи, ако нашите политически опоненти спечелят изборите", допълва той. 

По-рано в Добрич Петков заяви, че след 2 октомври ще се уверим, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е при "Продължаваме промяната". Той отчете като грешка отстъпването на ведомството на "Има такъв народ".

"С БСП и "Демократична България" можехме да работим, но със Слави през цялото време се стараехме да опазим парите да не бъдат откраднати и беше точно в регионалното министерство", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

По думите му пари в държавата има, но годишно се крадат по четири милиарда лева.

"За да се удвоят пенсиите на хората, са необходими само 1,2 милиарда и ако формацията успее да довърши започнатото преди седем месеца, 900 лева може да бъде минималната пенсия до четири години'', обясни Петков.

"Първата ни стъпка ще бъде г-н Рашков най-накрая да стане шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Когато го предложихме, всички казаха "не", но колкото повече чувате вой от другата страна, толкова явно сме на по-правилния път", каза още съпредседателят на ПП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *