ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Коалиция „Лукойл“ реши да не се връща левчето надценка на бензина

Днес следобед наблюдавах нова коалиция – "Лукойл". В Комисията по енергетика коалицията „Лукойл” – партията на Промяната, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, не подкрепиха да връщаме един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина A95. Четирите проруски партии продължават да искат да изтичат 4 млрд. долара през "Газпром" и неговите дъщерни фирми за войната в Украйна и тази агресия. Това заяви на брифинг в партийната централа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Надявам се в зала да се преодолеят тези пречки. Благодаря на „ДА, България“ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- СДС, "ДА , България" и ДПС, от друга страна партиите на "Лукойл," вече една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании", добави Борисов.

"Надявам се Петков да види Сабрутев как е гласувал в енергийната комисия и се надявам, че ПП ще подкрепят в пленарна зала. Защото ние приехме предложение на „ДА, България“ и едно от предложенията на ДПС, изключително важно. Диалогични сме, когато става дума за джоба на българина", коментира Борисов.

"Миналата година "Лукойл" е работил с 50% руски петрол и 50% друг. Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва. Тази година работят с него, защото е с 1 лв. на литър по-евтин. Но той не отива при българските потребители, а в швейцарски сметки", поясни Делян Добрев и начерта схема. 

„Ако приемем, че печалбата е 2,1 млрд. лв. на година – защо сега не ги дадат, а от догодина. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лв. могат да дадат", поясни Борисов. 

По повод блокирането ни за Шенген Бойко Борисов заяви: „Преди 2 години, докато отговарях аз за България, беше нулева миграция. Последваха чегъртания, махания и уволнения на граничари. Те не са безкрайно много и добрите управленски кадри и който хванеш – става? Това, което се е случило на границата го показаха неслучайно, въпреки, че се е случило преди месец“. 

"Ясно е, че повече руски газ няма да има, ще трябва да се докарва втечнен газ. Кирил Петков и Асен Василев не си резервираха капацитет в Гърция. Лошо ли е като се казва, че България е съсобственик на терминала в Александруполис? Същото може да се направи и с Турция. Затова ние сложихме за кандидат-премиер човек, който да може да обедини. Първи заявяваме, че едно експертно правителство е последният шанс", каза Борисов.

Той увери, че не се меси в реденето на правителството. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *