ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Коалиция с ГЕРБ ще има, когато се прочисти от хора като Борисов

Асен Василев

На изборите се представихме по-слабо, отколкото очаквахме, но сме достатъчно силни, за да бъдем една конструктивна опозиция. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в интервю за БТВ. 

Василев още веднъж даде да се разбере, че между ПП и ГЕРБ на този етап няма как да се случи коалиция.

"Ние обещахме пред избирателите, че ще водим доста по-значителна социална политика, докато от ГЕРБ искат да ни върнат към постната пица. Освен това ние искаме да водим и безкомпромисна политика по темата с върховенството на закона. В противен случай пак ще се върнем в изходна позиция. Този мач вече сме го играли доста пъти", коментира съпредседателят на ПП и бивш финансов министър.

Все пак Василев допусна, че има сценарий, при който ПП и ГЕРБ може да управляват заедно, но подчерта, че това би могло да се случи само тогава, когато партията се прочисти от хора като лидера ѝ.

"Ако наистина са готови за промяна, но не на думи, а на дела, нека да си признаят какво са извършили и срещу тях да започнат разследвания, за да може тези хора да бъдат изтеглени от партията, включително и г-н Борисов. Но това няма да се случи, защото хората им дадоха мнозинство", припомни той.

На въпрос дали биха взели втория мандат, ако го получат, Асен Василев отговори положително.

"Ще вземем втория мандат и тогава ще започнем разговори с БСП и ДБ. Преговорите ще бъдат още по-тежки от предишните. Безпринципни мнозинства не бива да се съставят. Кабинетът не е просто една сглобка от брой депутати – трябва ясна политика и да е ясно накъде ще се движи страната", отбеляза Асен Василев.

По думите му народът е "харесал политиката и обещанията", дадени от ГЕРБ, и иронично каза, че се надява от днес цената на бензина да падне с един лев, както е обещал Борисов.

В заключение единият от лидерите на ПП сподели, че най-голямата грешка на тези избори е била тази, че от партията не са успели да разкажат на избирателите за това каква визия имат за България.

"Част от хората, които ни подкрепиха на миналите избори, сега не излязоха да гласуват, за което носим вина, че не успяхме да ги мотивираме", завърши Асен Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *