ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Коалицията се занимава с решаване на кризи, които сама е създала

Парламент Христо Иванов

Коалицията показва, че е достигнала концептуалния си таван. Ние ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в нови избори, не защото ни е страх от избори. Ако България отиде сега на избори това е непредсказуем момент на криза. Страх ме е, че екстремисти от "Възраждане" експлоатират страховете на хората. Могат да превърнат една кампания в обществен пожар. България има нужда от ясно лидерство. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БТВ. 

"Не можем да допуснем страната да бъде тласната към избори. Това, което управляващите правят, за да се откачим от "Газпром" е много важно. Коалицията в момента се занимава с решаване на кризи, които сама е създала. Ние сме подменили процеса на вземане на политически решения, в процес на оправяне на кризи, които сами сме създали, използвайки нови кризи. Коалицията беше създадена като отрицание на предишните управляващи", каза още Иванов. 

"Идва врем за червен флаг. Това е липса на функциониране на коалицията. Ще направим дискусия как може да бъдем полезни. Тази коалиция трябва да повиши капацитета си за полезно действие. Трябва много бързо да се превъоръжим. Трябва да предприемем решителни мерки да прекъснем руските връзки у нас. Трябва да затворим проблема с нереформираната съдебна система", посочи още съпредседателят на "Демократична България". 

Според него отделни министри правят героични усилия, а други дори не знаят.

"Ние сме в тази работа не за собствен комфорт, а за да обслужваме обществените интереси. Министерство на правосъдието е неблагодарно. Нищо не ни задържа освен разбирането какво ще се случи, ако България бъде тласната към избори. Ние сме доказали, че сме готови да си тръгнем. "Възраждане" се храни от безпътицата на коалицията", отбеляза Иванов. Становището му е, че управляващите трябва да намерят начин да говорят по всички въпроси с опозицията. 

Той коментира и темата за войната в Украйна. 

"Войната в Украйна е огромно предизвикателство пред България. България трябва много бързо да реши как ще се защитава от агресията на Кремъл. Произведохме едно нищо. Тази тема не може да изчезне. Ние трябва да покажем ясна посока на страната. Каква е позицията на коалицията? Така не може да се продължава, но и не може да хвърлим държавата в нови избори", уточни още Христо Иванов.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *