ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна

Министерски съвет Гълъб Донев

В началото на редовното заседание на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев отчете за изпълнена една от основните задачи на служебното правителство – да подготви и организира провеждането на предсрочните избори на 2-ри октомври.

По думите му резултатите представят безусловна картина – всички български граждани, които са дали гласа си ,,за‘‘, ,,против‘‘ или са отказали да гласуват, са взели решение, според което коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна.

Донев отбеляза, че ниската избирателна активност и високият вот в полза на ,,не подкрепям никого‘‘ не са само повод за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение. Когато народът избира ,,не подкрепям никого‘‘ или още по-лошо – когато не гласува, той задължава българските политици да предложат своя по-добра версия.

Донев обяви, че в следващите дни президентът на Република България, Румен Радев ще свика 48-то Народно събрание и въпреки всеобщите очаквания се надява редовното правителство да има дълъг живот, тъй като държавата има огромна необходимост от работещ парламент.

Министър-председателят поясни, че очаква до края на мандата на служебното правителство да бъде завършена подготовката на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Тя също трябва да бъде довършена, тъй като е поета като ангажимент при встъпването в длъжност на служебното правителство. Донев поясни, че вече една част от заложените проекти са завършени, а друга част от тях са на етап на обществени консултации.

В края на изказването си Гълъб Донев обясни, че най-доброто доказателство срещу лъжите и спекулациите за несвършената работа са фактите, които говорят обратното.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *