ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Конфликтите в коалицията няма да доведат до промени в кабинета

Кирил Петков

Вътрешните напрежения в коалицията няма да предизвикат промени в правителството. Това каза премиерът Кирил Петков пред медии в Пловдив. "Не, няма да има никакви рокади, поне от моя гледна точка", посочи той. 

Институцията, която трябва да даде позицията на България за Северна Македония е българският парламент, пък е отговорът му на признанието на външния министър Теодора Генчовска, че има разногласия между ведомството и екипа на премиера.

"Дори да има различия във вижданията, въпреки че има коалиционно споразумение, което ни дава ясна рамка, има рамкова позиция. Какъвто и подход да има, накрая трябва да бъде одобрен от парламента, надявам се даже не само от коалиционните партньори, а и от опозицията", обясни той. 

Премиерът каза още, че ще обжалват санкцията от 300 лева на МВР за ареста на бившия премиер Бойко Борисов, защото "вярваме, че арестът беше в рамките на закона и сега ще отидем на втора инстанция по темата“. 

По исканата оставка на правителството от опозицията той уточни, че ако е на нейно място, също би се притеснявал, защото: "Явно това правителство си е дало като задача, че всички неща, нередности, които са се случвали в миналото, трябва да излязат наяве. И ако успеем да направим съдебната реформа, за което се надявам, това вече няма да е само наяве, а ще има и законови последици за тези хора". 

Тази вечер пред препълнената зала "България" в Пловдивския панаир над 600 души учредиха партията "Продължаваме Промяната". Кирил Петков и Асен Василев са съпредседатели. 

"Самата структура има двама съпредседатели, след това Изпълнителен съвет и Общо събрание на членовете, без заместници", посочи Василев. Той коментира пред медиите, че управляващата коалиция обсъжда пакет от социални мерки заради икономическата криза, породена от войната в Украйна; темите за избор на управител на БНБ и за отпускането на пари на АПИ за ремонта на пътищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *