ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Контактната група започва разговори с партиите утре

Росен Плевнелиев и Соломон Паси

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва срещите с парламентарните групи в 48-ото Народно събрание, съобщава Нова телевизия. 

Първите разговори – ГЕРБ-СДС и "Български възход", ще се проведат в събота, съответно от 10.00 и от 13.00 ч. Те ще се водят в зала „Запад“ в сградата на парламента.

Писмени откази за срещи вече са получени от "БСП за България" и "Продължаваме Промяната".

Контактната група, начело с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, не е прекъсвала своята работа и ще продължи да търси решения заедно с всички проевропейски и демократични партии. Това се казва в съобщение от офиса на президента Росен Плевнелиев, разпространено до медиите.

"Изборът на председател на парламента, започването на работата на 48-ото НС и утвърждаването на парламента като работеща институция в този критичен момент е основен приоритет за всички нас", пишат Плевнелиев и Паси.

"Дългосрочната ни цел – да подпомогнем разговорите за търсене на решения и съгласие по приоритети между проевропейските парламентарни групи в 48-ото НС, остава непроменена, като за предстоящи срещи ще Ви информираме своевременно", уточняват те и изразяват уважение към търпението на обществото и медиите.

Срещите на контактната група трябваше да започнат вчера, но се отложиха поради блокажа на парламента след невъзможността на депутатите да си изберат председател.

"И все пак: ще ни е по-лесно да направим британско правителство, отколкото българско…" Това написа по-рано днес бившият външен министър Соломон Паси, който е част от контактната група заедно с президента Росен Плевнелиев.

Тя бе обявена от ГЕРБ и има за цел да води преговори за съставянето на правителството, и която ще стартира работа идните дни.

Постът на Паси е по повод тридневното първо заседание на 48-ия парламент, който едва днес избра своя председател – Вежди Рашидов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *