ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Корнелия Нинова към Гълъб Донев: Спрете райския газ

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати официално писмо до служебния министър-председател Гълъб Донев с искане да бъде спряна продажбата на райски газ.

„По време на редовното правителство в Министерство на икономиката и индустрията положихме всички усилия да възпрепятстваме разпространението му“, припомни Нинова.

Ето какво се казва още в писмото:

„За пръв път в историята на Народното събрание приехме закон на две четения в рамките на 4 дни, с който забранихме употребата му на публични места и продажба на лица до 18 г., включително и в интернет. Комисията за защита на потребителите направи стотици проверки. Наказанието е глоба до 12 000 лв. Имаше ефект.

При нас постъпват стотици сигнали от родители, че райски газ отново се продава и се употребява масово в нощни клубове и заведения.

Мобилизирайте Министерство на здравеопазването, МВР, контролни органи и приложете цялата сила на закона, за да спасим българските деца от тази изключително опасна зараза“, пише Нинова.

По-рано през деня Корнелия Нинова се срещна с работниците в два завода в Ловеч и Горна Оряховица. Председателят на БСП, водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова и кандидатите за депутати от листата се срещнаха с ръководството и работниците във фабрика за производство на мебели. Те обсъдиха предизвикателствата пред българските производители, социалната програма за работниците и защитата на техните права.

"Удоволствие е да видиш такова подредено, модернизирано, работещо и печелившо българско предприятие”, заяви Нинова.

"Поздравявам ви за отговорната към работниците политика", обърна се тя към собствениците, които осигуряват безплатна храна, работно облекло, 20 заплати при пенсиониране на работниците и високи заплати.

В Горна Оряховица Нинова, водачът на листата Явор Божанков и кандидатите за депутати посетиха "Захарни заводи", срещнаха се с работниците и обсъдиха с ръководния екип мерки за подкрепа на българското родно производство. Те благодариха за подкрепата на държавата през зимата за цената на тока, но изразиха притеснение от липсата на квалифицирана работна ръка. На въпрос на Нинова: “Кажете от какво имате нужда да ви помогне държавата?”, те поискаха бъдещото правителство да опрости административните процедури и бюрокрацията.

"Можете да разчитате на подкрепата ни. По време на нашето управление държавата беше партньор, а не рекетьор на фирмите. Но ние пък разчитаме на вас да се вдигат заплатите на работниците, защото инфлацията яде доходите им. Ръководството на завода предостави информация за възнагражденията на работниците, че средната заплата е по-висока от средната за страната. В партньорство – държава, работодатели и работници можем да гарантираме запазване и развитие на българското родно производство", заключи Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *