ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Край Бургас задържаха частна линейка, превозваща мигранти

линейка

За първи път полицейски пост край Бургас задържа частна линейка, в която са пътували 14 нелегално влезли в страната ни мигранти. Те са от сирийски, тунизийски и либийски произход и са били преоблечени като медици и пациенти.

Специализираният автомобил, който е с пълно медицинско оборудване, включително със синя сигнална лампа, е купен преди месец от автокъща в София от фирма, също регистрирана преди един месец. Шофьорът на линейката е и собственик на фирмата.

Той е 31-годишен мъж от София е бил облечен като фелдшер, заяви директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов. Водачът на линейката е задържан за 72 часа.

Линейката е тръгнала от София до район около Малко Търново, където са качени мигрантите.

Екип на жандармерията спира специализирания автомобил неслучайно, а след оценка за анализ на риска, обясни старши комисар Калоянов.

Срещу шофьорът вече е повдигнато обвинение за трафик на мигранти, заяви административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова. Предстои да му бъде повдигнато и второ обвинение – за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

По първото обвинение за трафик на мигранти предвиденото наказание е от една до една до шест години затвор, уточни прокурор Маркова.

Според старши комисар Калоянов това е бил първият курс на линейката за превозване на нелегални имигранти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *