ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Крум Зарков: Рюте да внимава

Парламент Крум Зарков

Говорихме с холандците много пъти, отговаряхме на всеки един от техните въпроси. И сега изведнъж техният премиер Марк Рюте прави недопустими внушения, че границата ни може да се пресече за 50 евро! Граница, за чиято сигурност умряха хора. Рюте да внимава…

Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира решението на Нидерландия да не позволи България да стане член на Шенгенското пространство в интервю за bTV.

Според правния ни министър Нидерландия действа необосновано от техническа, юридическа и политическа гледна точка.

Зарков изрази недоумение от решението, като подчерта, че според него България е направила достатъчно, за да убеди нидерландското правителство, че изпълнява Шенгенските изисквания.

"Това поведение е изцяло за сметка на Нидерландия в момента", подчерта Крум Зарков и приветства позицията на президента Румен Радев, който определи решението като цинично. Според Зарков думите на Радев тепърва ще се коментират в Европейския съюз.

Подобен възмутен коментар направиха и вицепрезидентът Илияна Йотова, според която решението е много добър коледен подарък за евроскептиците, и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който обяви, че достойнството на полицаите му е по-скъпо от членството в Шенген.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *