ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Лазар Лазаров защити удължаването на бюджета за 2022 година

Лазар Лазаров мин. на соц. политика

След заседание на парламентарната социална комисия служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров отново защити тезата за удължаването на бюджет 2022 година.

"Става дума за конституционни процедури. Наличието на служебен кабинет не може да предпостави внасянето на Бюджет, който има въздействие върху разходите през 2023-та година, както и в следващата тригодишна бюджетна прогноза. Удължителният закон само дава възможност за временно действие на правила до приемането на закон за Бюджета за 2023-та година", обясни той.

Лазаров заяви, че удължаващият закон гарантира всички социални плащания и всички плащания в бюджетните системи и общините на достигнатото в края на 2022-ра година равнище.

Предвижда се минималната заплата да остане 710 лева, въпреки искането на синдикатите тя да се повиши на 850 лева. 

"Това оказва влияние върху разходите за делегирани от държавата дейности по функция "Социални услуги". Успоредно с това, това оказва влияние и върху заплащането на личните асистенти по механизма "лична помощ". Оказва влияние и върху поредица други политики и формиране на основни възнаграждения, така че това изисква от една страна конструктивни преговори между синдикати и работодатели, и разбира се, правителството и това може да се случи само в редовен кабинет", каза служебният социален министър Лазар Лазаров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *