ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Логиката на Асен Василев ни води към нов дълг

Даниел Митов

"Бюджетът трябва да се дисциплинира." Това заяви в интервю Даниел Митов от партия ГЕРБ. "Трябва да седнем с другите партии отговорно и да поправим това, което изпотрошиха. Тепърва предстоят разговори. Промяната ни върна на "кота нула", подчерта депутатът.

На въпрос за цените и инфлацията той отбеляза с неприкрито възмущение: "Не знам откъде колегата Искрен Арабаджиев измисли, че в момента България имала най-големия икономически ръст за последните 15 години. Делян Добрев и нашите финансисти си направиха труда да изчислят, че последните 22 правителства са взели 37 млрд. лв. нетен дълг. Логиката на Асен Василев ни води натам, че за следващите 3 години трябва да вземем 45 млрд. лева. 

Трябва да е ясно, че българският бюджет не може да бъде товарен с дългове по логиката, която заложи Василев. По този начин не може да се работи повече. Тепърва ще видим в дебатите в парламента, че това не е лесен разговор.

Не може да се прилага подобна логика – „ще увелича, ще увелича, ще увелича”. Защо спряха строителството на магистралите, когато дойде на власт правителството на Петков? Инфлацията се бори точно с такива капиталови разходи", обясни Митов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *