ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Майки срещу войната” внесоха подписка в Народното събрание

Представители на инициативата "Майки срещу войната" внесоха в Народното събрание подписка, подкрепена от над 5000 души.

Председателят на инициативния комитет Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива" представи основните искания. Сред тях са България да бъде инициатор на мирни преговори, които да спрат военните действия в Украйна, отнемащи живота на невинни граждани.

"За мирни преговори, за невъвличане на България в тези военни конфликти. Голяма подкрепа получихме. Над 22 града излязоха за мирен поход, които събираха също подписи в подкрепа на гражданската инициатива и се надяваме и това е целта на гражданската инициатива, че е крайно време тези, които управляват, тези, които са в Народното събрание, да чуят хората, да чуят майките и да чуят всъщност хората какво искат", обясни тя.

Сред подкрепящите инициативата "Майки срещу войната" са журналистът Анна Заркова, треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева, директорът на националната психиатрична болница доктор Цветеслава Гълъбова, историкът професор Искра Баева, евродепутатът Елена Йончева. Подписката ще бъде внесена също в Министерския съвет и в президентската институция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *