ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

МС прие план за изпълнението на стратегията по миграция

мигранти швеция

Правителството одобри Доклад за изпълнението на Националната стратегия по миграция на Република България 2021-2025 г. в периода април 2021 г. – юни 2022 г. и План за 2022 г. за изпълнение на приоритетите от Националната стратегия по миграция на Република България 2021-2025 година. 

Документите са изготвени от стратегическа работна група „Миграционни политики“, създадена към Националния съвет по миграция, убежище и интеграция. Те са в изпълнение на механизма за отчитане на Националната стратегия по миграция на Република България, съгласно който Министерският съвет приема годишен План за прилагане на стратегията и Доклад за нейното изпълнение през предходната година.

Структурно планът съдържа приоритети, които са съобразени и следват мерките, заложени в Националната стратегия по миграция. Той включва за изпълнение 70 мерки и акцентира върху няколко приоритета. Сред тях са преодоляване последиците от войната в Украйна, подготовка на България за пълноправно членство в Шенген и противодействие на нелегалната миграция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *