ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МС решава за комитет за 150-годишнината от гибелта на Левски

Министерски съвет Гълъб Донев

В заседанието на Министерския съвет, което ще се проведе днес (16 ноември), ще се обсъжда Проект на решение за създаване на национален инициативен комитет за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Ще бъде разгледан и Проект на решение за приемане на програма за дейността на центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) за периода 2022 – 2024 година. Той отразява принципите и целите, залегнали в Стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021 – 2030). Той ще подпомогне реализирането на приоритетна област 5 „Ефективно включване, трайно приобщаване и образователна интеграция“ и Националната стратегия на Република България за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021-2030).

Други предложения, включени в дневния ред, са: Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието и за компенсиране на извършените от родителите разходи за времето от 1 юли до 14 септември 2022 г. за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища поради липса на свободни места.

Служебният кабинет ще обсъди и Проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за авторското право и сродните му права.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *