ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

МВР купува още камери за контрол на скоростта по пътищата

мобилни камери скорост

МВР предприема мерки за затягане на контрола по пътищата. Ведомството търси да закупи 20 броя стационарно-преносими устройства за контрол на скоростта, като за тази цел е готово да даде 2 млн. лева без ДДС.

Обществената поръчка е публикувана на 14 ноември, а крайният срок за подаване на оферти е 9 декември. Тя включва доставка, инсталация, настройване, конфигуриране, тестване и пускане в действие на цялото оборудване и софтуер, интегриране с автоматизирани информационни системи на МВР и предаване на данни за генериране на електронен фиш, обучение на работещите с устройствата служители на МВР, техническа поддръжка и гаранционно обслужване на устройствата.

Машините за контрол на скоростта трябва да обхващат поне три пътни ленти, както и да извършват валидно измерване на скорост, заснемане, документиране и разпознаване на регистрационните номера на не по-малко от 95% от всички МПС, извършили нарушения.

МВР иска устройствата да засичат нарушения на скоростта на превозни средства в диапазона от 30 до 300 км/ч по всяко време на денонощието. 

Камерите трябва да могат да засичат нарушителите при смяна на пътната лента, шофиране в близост (паралелно или един зад друг), както и в случаите на разминаване (изпреварване), а също и при движение в лента за принудително спиране на автомагистрала.

Друго условие в обществената поръчка е паметта на устройствата да съхранява минимум 40 000 заснети нарушения, както и да работят поне осем часа със собствена батерия.

Устройствата за контрол на скоростта трябва да съхраняват данните на всички преминали превозни средства, включително и тези без установени нарушения -в т.ч. регистрационен номер, дата, час, място и посока на движение. МВР посочва, че изтриване на файлове не може да става от оператор през потребителския интерфейс, без да са прехвърлени всички данни в автоматизираната информационна система на ведомството.

За последните две години това е втора обществена поръчка за устройства, които да следят за нарушители на скоростта. През август 2021 г., когато министър на вътрешните работи е Бойко Рашков, бе обявена процедура за 2 566 666,67 лева без ДДС за доставка на 56 стационарно-преносими уреди за контрол на скоростта. Те са с подобни спецификации като в настоящата обществена поръчка. МВР сключи договор за доставката им с фирма Сектрон ООД.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *