ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

МВР прави сектор за борба с престъпления срещу животни и дивата природа

тричане

Вътрешното министерство създава нова структура за борба с престъпления срещу животните, природата и околната среда. За тази цел е подготвен проект на структура и функции, включително и прогнозен финансов разчет за новия сектор „Престъпления против околната среда, дивата природа и животните“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Междуведомствената работна група за създаването на специализираното звено е приключила работата си и е изпратила доклад до Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите и проект на Споразумение за постигане на координация и ефикасно взаимодействие при установяване ограничаването и предотвратяването на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните.

Прилагането на споразумението ще се извършва чрез междуинституционален „Механизъм за превенция, контрол, административно-наказателна дейност и/или разследване на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните“. Предстои съгласуване на документите и насрочване на дата на подписване на споразумението, мисли се и за осигуряване на щатни бройки и необходимите финансови средства за функциониране на звеното.

Инспектор Камен Николов от сектор "Зоополиция и кинология" при Главна дирекция "Национална полиция" посочи, че във всяка областна дирекция на МВР има определени служители, които да разследват престъпления срещу животни. Сигнали могат да се подават във всяко районно управление и на спешния телефон 112. От 2011 г. проявите на жестокост спрямо животни се считат за криминално деяние, разследвано от полицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *