ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Над 8000 нарушения за два месеца по бул. “Черни връх”

комисар Радослав Начев

В рамките на около два месеца са засечени над 8000 нарушения по бул. "Черни връх". Това констатира в интервю за БНТ новият началник на КАТ-София-комисар Радослав Начев. Най-високата засечена скорост по този маршрут е 136 км/час.

Радослав Начев обясни, че след като е започнала проверката на "Пътна полиция", само за един ден те са отчели над 1000 нарушения за превишена скорост. Комисарят призна, че при проверките са били доказани случаи, в които служители на МВР са осигурявали полицейски чадър.

"Една от моите задачи е да върна доверието на обществото в институцията, която ръководя в момента. На първо място, реформата в "Пътна полиция" трябва да е насочена към подобряване на административното обслужване на гражданите. Процесите, които осъществяваме, трябва да са прозрачни за хората и да бъдат осъществявани в максимално кратък срок", допълни той.

Комисар Начев обяви, че следващата потенциална стъпка е надграждане на портала за електронни и административни услуги, за да може опашките пред гишетата на КАТ да намалеят.

Той уточни и че са направени редица промени при санкционирането на некоректните шофьори – всички държавни служители по Закона за държавната администрация ще могат да връчват актове при нарушения по Закона за движението по пътищата. Това правомощие ще имат и всички държавни служители, които осъществяват контрол. Те ще могат да го осъществяват при спирането на водачите, извършили някакво нарушение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *