ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Надежда Йорданова: Не могат да се заметат големите разлики с ГЕРБ

Надежда Йорданова

Общите теми между ГЕРБ и "Демократична България" не могат да заметат големите разлики между двете формации – върховенството на закона и корупционните практики. Това заяви за БНТ Надежда Йорданова, заместник-председател на парламентарната група на "Демократична България". Според нея, докато не се решат тези въпроси, няма как с ГЕРБ да продължат напред.

Тя отново потвърди, че формацията няма да подкрепи първия мандат с правителство, предложено от ГЕРБ.

Надежда Йорданова коментира потенциално новото управлението на партията на Бойко Борисов с думите, че "нищо старо не е забравено, а нищо ново не е научено". Тя изрази възмущението си, че те са първи мандатоносители и че до момента не са предложили никаква формула за това от кого очакват подкрепа и как биха действали занапред.

"Първото, което обединява евроатлантическите партньори и страните в ЕС, е върховенството на правото, а ГЕРБ все още отказват да приемат този проблем. Дори на срещата преди дни няколко пъти поставихме въпроса с конституционната реформа и правомощията на главния прокурор, но те подминаха темата с мълчание. То е доста оглушително и не може да не ни притесни", заяви Йорданова.

На въпрос дали от ДБ биха разговаряли с БСП при втория мандат на "Продължаваме промяната" Надежда Йорданова не даде конкретен отговор. "Предстои колегите от ПП да предложат формулата за разговори за втория мандат. Ние ще се включим. Вторият мандат ще отиде в ПП и те ще предложат формата на разговори, така че този въпрос е към тях", заяви тя.

Надежда Йорданова изтъкна, че по време на 18-часовото заседание на правната комисия, на което беше разгледан проектът за промени в Изборния кодекс, БСП са допуснали ГЕРБ да променят целия им законопроект, като накрая социалистите са подкрепили предложенията на ГЕРБ, а не своите собствени.

От своя страна депутатите от ДБ ще настояват обсъждането на промените в Изборния кодекс да започне отначало.

Йорданова коментира и по-острия тон между президента Румен Радев и "Демократична България" на консултациите вчера (21 ноември). По думите й спорът отразява разликата в позициите им по въпроса за войната в Украйна. Затова Йорданова призова "да не драматизираме публичната обмяна на мнения".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *