ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Надзирателите отново на протест заради ниски заплати

надзиратели

След Спешна помощ, и синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) започва да протестира за пари. Организацията обяви, че ще се включи в протеста на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа" и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в петък. За намеренията си синдикатът предупреди с писмо до министъра на правосъдието Крум Зарков.

От ССЗБ отново настояват за увеличение на средствата за заплати в Бюджет 2023 г. за заетите в публичния сектор и всички сфери на икономиката.

Очакваното от обществото високо професионално ниво в сектор "Сигурност" трябва да бъде мотивирано от условия на работа, съответни на тези в другите страни-членки на Европейския съюз и от предсказуема система на заплащане, която отразява важността на задачите, които служителите имат, посочват от синдиката в съобщение до медиите.

От ССЗБ настояват правителството да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 г., който залага увеличение на минималната работна заплата от 710 лв. на 850 лв. и актуализация на заплатите в бюджетния сектор с 15 на сто. Работещите в затворите призовават министъра на правосъдието да подкрепи исканията им.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *