ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

НАТО е най-големият гарант за сигурността и суверенитета на страната ни

Драгомир Заков мин. на отбраната

В криза като сегашната приносът на НАТО е, че се чувстваме сигурни. Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков пред журналисти на празничен концерт пред Народния театър в София по повод 18-ата годишнина от членството на България в НАТО и 73 години от създаването на Алианса. 

По думите му НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост, за сигурността и за суверенната на страната ни. "Това е възпиращият фактор, който предотвратява възможността България да бъде въвлечена в конфликт", посочи министърът. 

„Аз мисля, че в криза като сегашната – военната криза в Украйна, това е реално приносът на НАТО. Ние се чувстваме сигурни. Това е най-големият гарант за териториалната цялост, за сигурността и за суверенитета на Република България. Това е възпиращият фактор, който предотвратява възможността България да бъде въвлечена в подобен конфликт. Ето ви пример, в който НАТО разбира се, допринася за нашата сигурност“, посочи Заков.

В репертоара на празничния концерт, изпълнен от Гвардейския представителен духов оркестър, бяха включени военни маршове, емблематични български народни хора, латиномузика и джаз.

Заков посети празничния концерт за граждани и гости на столицата по случай 18 години от членството на България в НАТО и 73 години от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Той се състоя пред Народния театър и бе изнесен от Гвардейския представителен духов оркестър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *