ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Несвършена работа спъна строителството и на АМ “Европа”

Стартира изграждането на участък от бъдещата автомагистрала „Европа“  между  ГКПП „Калотина“ и Драгоман.

"Магистрала "Европа" представлява много проблеми и малко строителство. Ние започваме с решаването на първото. Има напредък в последния лот. Може би ще го пуснем на етапи, за да облекчим движението."

Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков, който заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев инспектират ГКПП "Калотина".

"Дойдохме, за да видим трасето на АМ "Европа", начина на свързване с пункта и как да оптимизираме дейността му", обясни Демерджиев.

Той поясни, че е нужно да се направи разширяване на един участък от 150 метра между пункта и магистралата, който обаче е извън проекта.

"Имаме да одобряваме един устройствен план с кмета на Драгоман. Този проблем ще бъде решен. Ще направим така, че пунктът да се свърже с магистралата, а не с двулентов път", уточни още Демерджиев.

Министър Шишков изтъкна като проблем лот три от магистралата, който е всъщност участъкът между София и Сливница. За него има одобрен подробен устройствен план, но строежът там няма да започне през следващите 3 месеца.

По думите на Шишков има две места, предвидени за паркинги за престой на тежкотоварните камиони, за да не се натоварва пунктът. Но и за тях са нужни разширения на магистралата.

Шишков увери, че пунктът и магистралата ще бъдат свързани съвсем скоро. По думите му това трябва да се случи до месец.

"Строителството на втория етап на пункта започна", допълни Демерджиев и обясни, че целта е, след като строителството на магистралата приключи, да бъде изграден пункт с по-голям капацитет и с външен вид, от който България да не се срамува.

Министър Иван Шишков уточни, че вече се работи по подобряването не само функцията, но и на естетиката на пункта.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *