ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

Парламент Никола Минчев

Не се притесняваме от вот на недоверие. В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред медии в отговор на журналистически въпрос след участието си в деветия редовен конгрес на КНСБ.

Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев  отговори, че няма такова притеснение.

Председателят на парламента коментира, че от „Има такъв народ“ са поставили въпроса за това, че темата за приемането еврото не е била обсъдена на експертно ниво.

Според него на този етап не е необходимо това да бъде обсъждано в парламента.

Вчера при вицепремиера и финансов министър Асен Василев коалиционните партньори се събраха, за да дискутират Националния план за приемане на еврото и антикризисните мерки. В тази връзка Минчев определи като адекватни мерките на коалицията и посочи, че, ако се налагат и законодателни промени, ще се действа в тази посока.

Той посочи, че приетият за 2022 г. бюджет е бил „изключително социален“.

"За съжаление така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което със сигурност се отрази негативно на всички", каза Минчев.

Според председателя на парламента войната и последвалата от нея нарастваща инфлация са „смекчили“ ефекта от бюджета за хората. Минчев не коментира конкретни мерки, които се обсъждат в коалицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *