ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Нинова и членове на БСП получили призовки за разпит

брифинг на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и членове на партията са получили призовки за разпит от прокуратурата. Това съобщи Нинова на кратък брифинг в Народното събрание. "Тази сутрин в 7:30 в дома ми дойдоха двама униформени от "Съдебна охрана". "Съдебна охрана" по закон изпълнява принудително довеждане. Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснения как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала следващата стъпка – принудително довеждане", оплака се пред журналистите председателят на левицата. Тя повдигна въпроса дали това е случайно, или има връзка с вчерашната среща на БСП с главния прокурор Иван Гешев.

По думите на Нинова извикани на разпит са преброители в Националния съвет на БСП. Тя каза, че и е писнало да я принуждават да връчва призовки и подчерта, че няма да се подчини и да изпълни и това указание. Лидерът на социалистите добави, че от партията ѝ са сезирали посланиците на европейските държави, както предстои да сезират и Инспектората на Висшия съдебен съвет. "Няма да стане така! Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене", изтъкна тя. По думите ѝ след срещата с главния прокурор не са получили никакъв смислен отговор по нито един от въпросите, които са му задали. Според нея  вместо това прокуратурата си е губила времето да се занимава с вътрешнопартийните въпроси на БСП.

Нинова уточни, че жалбите са подадени от Кирил Добрев, който първо беше изключен от БСП и Националния съвет, а след това възстановен от съда. Председателят на левицата допълни, че е сигурна, че тези жалби отново ще стигнат до същия прокурор, както и предишните.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *